מתכונים

stripSuperfood

מתכונים עם שמן קוקוס

אורז מלא
בניחוח קוקוס וצימוקים

חומרים:
2 כוסות אורז מלא שבושלו כמו פסטה ולאחר ריכוך סוננו היטב.
3 כפות שמן קוקוס אורגני
1 בצל גדול פרוס דק
4 שיני שום פרוסות
חצי כוס צימוקים
3 כפות רכז רימונים
כפית בהרט (אופציונאלי)
1 כפית מלח

כוס שבבי קוקוס שנקלו קלילות על מחבת להזהבה

הכנה:
לטגן בסיר בצל, להוסיף שום.להוסיף אורז, צימוקים ותבלינים,להוסיף רבע כוס מים ולבשל על אש מאוד נמוכה בסיר מכוסה בין 10 דק’ לרבע שעה.לפזר שבבי קוקוס ולהגיש.

אורז לבן בסמטי

חומרים:
3 כוסות אורז בסמטי שנשטף היטב במים קרים.
כפות שמן קוקוס
2 ס”מ שורש ג’ינג’ר פרוס
4.5 כוסות מים חמים
כפית מלח

הכנה:
לטגן את האורז בשמן הקוקוס, להוסיף את המים, ג’ינג’ר ומלח. לכסות ולבשל על אש נמוכה 20 דק’. להשאיר מכוסה חמש דקות נוספות לאחר הורדה מהאש.

נתחי חזה עוף וירקות בשלוש ואריאציות של קוקוס

חומרים:
לעוף
250 גר’ חזה עוף חתוך לנתחים (עדיף הפילה)
4 כפות שמן קוקוס
מעט קמח
שבבי קוקוס

לירקות ורוטב:
2 כפות שמן קוקוס
100 גר’ אפונת שלג
גבעול סלרי
1 כרישה חתוך לגפרורים
1 גזר חתוך לגפרורים
1 פלפל אדום חתוך לגפרורים
2 ס”מ ג’ינג’ר
2 שיני שום
1 פחית חלב/מי קוקוס
2 כפות סויה איכותית
2 כפות צ’ילי מתוק
2 כפות צ’ילי חריף (מי שאוהב)
מלח ופלפל

הכנה:
עוף – מחממים תנור ל-180 מעלות.
לקמח עוף בקמח ושבבי קוקוס.
לטגן בשמן קוקוס עד הזהבה לא יותר מדי זמן.
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה. מכניסים ל10 דק’ לתנור 180 מעלות.
בינתיים מקפיצים בווק .מתחילים בכרישה, שום, ג’ינג’ר וסלרי.
מוסיפים – גזר, פלפל ולאחר דקתיים אפונת שלג.
מוסיפים את חלב הקוקוס ורטבים.
העוף שיוצא מהתנור נכנס לכל החגיגה בווק.מתבלים ומגישים עם אורז לבן.

סלט קוסוקוס, פירות יבשים וקוקוס

חומרים:
3 כוסות קוסקוס מבושל ומקורר
פירות יבשים חתוכים לקוביות קטנות (צימוקים, משמשים, ג’ינג’ר, שזיפים ובעצם מה שאוהבים).
עלי נענע קצוצים
שבבי קוקוס
3 כפות שמן קוקוס
מיץ מלימון סחוט
מלח ופלפל

הכנה:
מערבבים פירות יבשים עם קוקוס.
מוסיפים שמן, לימון ומתבלים.
מפזרים מלמעלה נענע קצוצה שעורבבה עם שבבי הקוקוס.

סלט קינואה, חמוציות וקוקוס

חומרים:
3 כוסות קינואה מבושלת ומקוררת (עדיף טריו או שילוב של צבעים)
כוס חמוציות
צרור נענע קצוצה
שבבי קוקוס
3 כפות שמן קוקוס
מיץ מלימון סחוט
מלח ופלפל

הכנה:
מערבבים קינואה עם חמוציות ופטרוזיליה.
מוסיפים שמן, לימון ומתבלים.
מפזרים מלמעלה את שבבי הקוקוס ומגישים.

פאנקייק קוקוס

חומרים והכנה:
1 גביע יוגורט
1/2 כוס חלב
כפית תמצית וניל
2 כפות סילאן
2 כפות שמן קוקוס
2 ביצים
קורט מלח לערבב יחדיו
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה להוסיף לאט לבלילה הנוזלית עד תערובת חלקה.

למרוח מחבת שטוחה עם מעט שמן קוקוס ולטגן את הפאנקייק.

להגיש עם טפטופי שמן קוקוס ומייפל.